Nyári tábor

Nyári táboraink minden eddiginél több időpontban és változatos témákkal várják az érdeklődőket akár már 5 éves kortól is.

Nyári táborok a Magyar Nemzeti Galériában 2014
Egy tábor ára / fő: 25 000 Ft
Helyszín: Budavári Palota, B épület
Időtartam: 8.30-17 óráig (igény szerint)
Megközelítés: Dózsa György tér felől gyorslifttel, vagy 16-os busszal a Moszkva tér irányából
Az ár egy kétfogásos ebédet foglal magában a közeli Vár Bisztróban.

A jelentkezési lapot a muzeumpedagogiamng@szepmuveszeti.hu címre kérjük elküldeni.

1. Művész leszek!
Időpont: 2014. június 16–20. és 2014. július 7–11.
Tartja: Rébay Fatima és Sepsey Zsófia
Korosztály: 8–12 év

Gyere el hozzánk, nézd meg a magyar művészet remekműveit! Nálunk elsajátíthatod a pasztell-, az akril- és az olajfestés technikáját, sőt kipróbálhatod magad a szobrászatban is. A foglalkozásokat képzőművészek és művészettörténészek vezetik, így az anyaghasználaton túl a műalkotások és a múzeum világát is megismerheted.  

2. Visual TalesThe Story in Art

Angol nyelvű tábor
Időpont: 2014. június 23–27.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 9 éves kortól

Az angol nyelvű táborban a múzeum termeiben rejtőzködő mesehősökkel, valamint a mondák és a legendák csodás ábrázolásaival találkozhattok.  A Visual Tales – The Story in Art mottó köré épülő egyhetes program során azt kutatjuk, hogyan lehet elmesélni történeteket csupán képek segítségével.  Hogy a fantáziánk mellett a nyelvtudásunkat is felelevenítsük, angol nyelvű játékok során vesszük végig a történetfűzés kellékeit, majd saját történetünket is megírjuk, amelyet a tábor végén elő is adunk. A képi és nyelvi meseszövést segíti látogatásunk a Budai Vár közelében található Mesemúzeumban és a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményében.

3. Mesél a múzeum, avagy a Magyar Nemzeti Galéria nagy mesekönyve
Időpont: 2014. július 14–18.
Tartja: Koós Nikolett
Korosztály: 5 éves kortól

Az ötnapos tábor során egy olyan világon vezetünk végig, ahol a galéria képei megelevenednek és a fantáziád segítségével egy nagy mesekönyv illusztrációivá válnak. A tábor alatt olyan külső helyszínekre is ellátogatunk, mint a Mesemúzeum vagy a Normafánál található erdő. A kreatív foglalkozásokon mindenki elkészítheti saját mesekönyvét, amelyben a szöveg mellett nagy szerepet kap az illusztráció is. A tábor végén nyomtatott formában is megjelentetjük az általad elkészített Nagy Mesekönyvet.

 

 

 

4. „Sur réel” – le monde des Surréalistes
Francia nyelvű tábor
Időpont: 2014. július 21–25.
Tartja: Sepsey Zsófia
Korosztály: 9 éves kortól

A francia nyelvű táborban felfedezzük a francia szürrealizmust, elmerülünk a szürrealista képzőművészet és költészet világában. Kipróbáljuk az automatikus írást, a montázs és a kollázs technikáját, és megpróbáljuk a világot egy teljesen más nézőpontból, szürreálisan látni.

5., A szürrealizmus világa
Időpont: 2014. július 28.–augusztus 1.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 6 éves kortól

A táborban az álmok és a fantázia világába utazunk a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre. A Dada és szürrealizmus című időszaki kiállításban vándorolva találkozunk Salvador Dalíval és Marcel Duchamp-nal, megfigyeljük, milyen technikákkal és milyen szokatlan anyagokkal dolgoztak, kipróbáljuk a kollázst, a fotómontázst és az automatikus írást is.